Voorbeschouwing NK Junioren 2017 in Vught

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Donderdag 29 Juni 2017, 1335 keer bekeken

Welgeteld 14 junioren doen namens avPEC 1910 het aankomend weekend mee bij het NK Junioren in Vught. Van deze junioren zal zeker een aantal kunnen meedingen naar de felbegeerde podiumplaatsen. 

Vrijdag
De eerste dag komt Junior B Bas de Jong meteen in actie op de 3000 meter wat gelijk ook een finale is. C juniore Suzan Plat mag aan de bak bij het verspringen meisjes B. Met een goede dag zal zij zich zomaar in de strijd om een plak kunnen mengen, en dat als juniore C.
Meisje B Danique Bosgoed komt deze dag aan de start bij de series 800 meter. Op deze zelfde afstand komt Junior A Stef Alkema uit.

Zaterdag
Junior B Julian Vos werpt de speer vandaag waarbij hij meteen als kanshebber voor het podium genoemd kan worden. Gijs van Beilen start in de series 100 meter Junioren B. Sprinter Pierre ten Holder start op zijn belangrijkste onderdeel voor de series en halve finale; de 400 meter. Op het NK indoor greep hij nog naast het goud vanwege een disqualificatie omdat hij vanuit zijn onervarenheid te snel van de buiten naar de binnenbaan passeerde. Inmiddels heeft Pierre ook de  50-secondenbarrierre doorbroken en lijkt hij helemaal klaar voor een mooie strijd met zijn concurrentie. Op zaterdag staat een veilige plaatsing voor de volgende rondes centraal en hoeft het mogelijk nog niet hard te gaan. Hij zal zijn energie hard nodig hebben voor de 100 meter die deze dag van series tot finale worden afgewerkt! Hij zal daarbij zomaar de finale kunnen halen die pas 's avonds gelopen wordt. Op de 100 meter zien we deze dag ook Nina Jager starten.
Junior A Tim van Noord zal meedoen aan de 400 meter.
Stef Alkema start deze dag in de series 1500 meter.

Zondag
De zeer sterke sprinter Pierre ten Holder zal zich naar alle verwachting regelrecht mengen in de strijd om het goud in de 400 meter finale B junioren. Vorige week versloeg hij al de ranglijstaanvoerder van dit seizoen Tunji Abisoye van Ciko'66. Hij liep toen 49.98 sec.  Zijn sprintcompaan Gijs van Beilen heeft zich hopelijk weten te plaatsen op de 200 meter waarvan deze dag de finales gelopen worden.

Danique Bosgoed zal op de 1500 meter starten en meisje C Sarah van Beilen mag op de 100 meter Horden kijken wat ze waard is.
Op de 5 kilometer zullen we zondag de junioren A Simon Vos en Sander Kloosterziel zien. We zullen zien of Tim van Noord tot de finale 400 meter heeft weten door te dringen. Deze dag zal Luuk Peters op zijn favoriete onderdeel de 110 meter horden starten. Terugkomend van een blessure lijkt het vooralsnog volgens plan te gaan. Zijn tijden in het voorseizoen laten een stijgende lijn zien. Het is de verwachting dat hij zich dit weekend vol kan gaan belasten.
Meerkampster juniore A Lena Kater heeft dit voorseizoen laten zien dat ze constant goed kan presteren. Hopelijk lukt dat zondag ook in de verspringfinale want haar recente prestaties kunnen haar zondag zomaar een medaille opleveren.

Het is dus goed mogelijk dat een PEC-er dit weekend een NK medaille in de wacht sleept. Dat is al anders dan in het jubileumjaar 2010 toen we als 100-jarige vereniging zelf in Zwolle gastheer voor het NK Junioren mochten zijn. Er was toen weinig deelname van pec-ers en geen enkele podiumplaats. De afgelopen jaren werden er wel weer NK medailles behaald. O.a. door Luuk Peters, Luuk Vos, Thomas van Laar, Duco Furda, Jordy Dikkers, Marit Redeker en anderen.

Voor de nieuwkomende juniorenatleten is het mischien nog wel leuk of inspirerend om te zien hoe o.a. Dafne Schippers en andere junioren uit dat jaar het deden op onze eigen baan in Zwolle.

NK Junioren 2010 in Zwolle deel 1 Youtube>>>

NK Junioren 2010 in Zwolle deel 2 Youtube >>>

Website van het actuele NK Junioren 2017
Alle uitslagen kunnen komend weekend hier gevolgd worden>>>


 


Bijlagen