Clubrecord 1000 meter Thomas van Laar bij Ter Specke Bokaal

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 14 Mei 2017, 1039 keer bekeken

Bij de officieuze openingswedstrijd van het Nederlandse baanseizoen, de Ter Specke Bokaal in Lisse, liep Thomas van Laar gisteren naar een prachtige tijd op de 1000 meter.
Vierhonderdste achter winnaar Vincent Hazeleger liet hij 2;24.29 min noteren. Maar liefst 4,5 seconden sneller dan het clubrecord uit 1989.
De 1000 meter wordt niet vaak gelopen, maar bij de Ter Specke Bokaal staat de afstand speciaal op het programma om mensen vanuit verschillende specialisaties op een incourante afstand tegen elkaar te laten strijden.  Thomas gaf aan dat het een tamelijk trage race was met een snelle laatste 200 meter. Vincent Hazeleger kwam Thomas op het laatste moment voorbij. De in Groningen studerende Epenaar is net een week terug van een trainingsstage en heeft nog weinig heel specifiek trainingswerk verricht. Voor hem een prima opening van het seizoen. We zijn benieuwd wat dat op de 800 meter voor hem gaat opleveren de komende maanden; want de piek moet echt rond de Nederlandse Kampioenschappen liggen in juli.

Uitslag>>>

Van links naar rechts: Thomas van Laar, Maarten Plaum, Bram Andriessen, winnaar Vincent Hazeleger, Abdi Ali Mahadi
 


Bijlagen