Luuk Peters sporttalent van het jaar bij Zwols sportgala

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zaterdag 04 Februari 2017, 1291 keer bekeken

Luuk Peters heeft zaterdag tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen. In een bomvol Landstede Sportcentrum won de hordeloper het in de verkiezing van Joël van Moerkerk en Maureen van der Woude. Peters won in 2016 onder andere NK-goud tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor.

Peters werd vorig jaar ook al genomineerd, maar moest destijds de titel laten aan roeier Ralf Rienks. Ditmaal was hij wel de gelukkige en daarom kreeg hij uit handen van Thomas van der Staak van het Centre for Sports & Education het bronzen beeld. De hordeloper reageerde dolblij op het winnen van de prijs en liet dat ook in zijn dankwoord blijken. Hij dankte zijn school, het CSE, en ook zijn directe omgeving. Een foto met CSE-directeur Van der Staak mocht uiteraard niet ontbreken.

De 17-jarige Luuk Peters mocht al vroeg in 2016 de handen in de lucht doen. De atleet van atletiekvereniging PEC 1910 won tijdens het Nederlands kampioenschap indoor de 60 meter horden voor junioren en dat terwijl hij kampte met een lichte hamstringblessure. Naast het NK Indoor was er voor Peters ook nog succes tijdens de PEC Indoor in Apeldoorn, waar hij eveneens de 60 meter horden op zijn naam zette. Verder leverde ook het NK in de buitenlucht nog een medaille op. Op de 110 meter horden moest Peters wel zijn meerdere erkennen in concurrent Dave Wesselink, maar zijn tijd was wel goed voor een zilveren medaille.

Link naar website organisatie>>>


Bijlagen