Prestaties avPEC en nieuw sprinttalent Pierre ten Holder bij 9e AVPEC indoor

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 29 Januari 2017, 2551 keer bekeken

Zaterdag 28 januari vond in het Apeldoornse Omnisportcentrum de negende open indoorwedstrijd van avPEC plaats. De doelstelling er een topwedstrijd van te maken mogen we redelijk geslaagd noemen. De Nederlandse sprinttop was helaas afwezig vanwege trainingsstages. Qua entourage en prestaties op andere onderdelen dan de sprint had deze negende editie van de avPEC indoor zeker een hoog gehalte. Nadine Visser (zie foto) behaalde onder andere de  EK limiet voor de 60 meter horden met 8.07 sec en op kogel verbeterde ze haar pr met bijna een meter tot 13.89 meter. De Nationale meerkamptop was ruim vertegenwoordigd. In sportief opzicht was de wedstrijd voor menigeen een mooie gelegenheid om PR's aan te slijpen, limieten te halen en een beste inschrijfprestatie voor het NK indoor te verbeteren.   LINK NAAR ALLE UITSLAGEN>>>

Ereplaatsen avPEC
Luuk Peters wist nadat hij vorig jaar bij de B junioren al vele eerste plaatsen wist te behalen op de korte hordenafstanden ook nu bij de A junioren de eerste plaats te pakken met 8.20 sec. op de 60mH.
Meisje B Danique Bosgoed wist de 1500 meter te winnen in 5;03.04 min.
Mila trainer Alfred Rekers mag dan als pas getrouwde man in Thailand wonen; zijn atletengroep, tegenwoordig getraind door Ben van Boven en Paul Floor, stond met een flinke groep aan de start.
Lena Kater excelleerde op ver met 5.55 meter wat haar een tweede plek bij de junioren A opleverde. Met dit prestatieniveau kan ze beslist aanspraak maken op een podiumplaats bij het NK junioren.

Sprinttalent Pierre ten Holder
Uit de sprintgroep van trainer Jan Plat viel vooral het nieuwe lid Pierre ten Holder op. De B junior die slechts een paar maanden maar 2 keer per week traint werd in zijn eerste wedstrijd meteen tweede op de 400 meter met 52.29. Door zijn duik op de finishlijn kwam hij buiten het bereik van de tijdwaarneming waardoor zijn tijd een fors stuk langzamer werd gegeven en hem mogelijk een eerste plaats ontzegd was.
Op de korte sprint liep hij een sterke 7.37 sec en in de finale behaalde hij de derde plaats met 7.39 sec. Pierre kan nog ver komen in de Nederlandse atletiek als hij meerdere seizoenen regelmatig blijft doortrainen.
Ondanks eerdere foutieve berichten doet Pierre wel mee bij het NK indoor Junioren op de 60 en de 400 meter.
Overige prestaties avPEC

Sprint en horden
C-juniore Suzan Plat springt nu regelmatig flink over de 5-metergrens. Dicht tegen de huidige Nederlandse top van de oudere B junioren aan. Gisteren sprong zij 5.25 meter ver. Op de 60 meter kwam ze tot 8.36 seconden. Haar vader en trainer Jan Plat liep een verdienstelijke 8.05 seconden als Master 50+.
Lena Kater liep de 60m Horden in 9.50. In de finale verbeterde zij zichzelf niet meer.
Brenda Oosterbosch kwam bij de vrouwen tot 9.59 sec op de 60mHorden.
B juniore Nina Jager sprintte naar 8.75 sec. Gijs van Beilen, JJB, liep 7.81 over de 60 meter. In dezelfde categorie liepen respectievelijk Simon Groot Wesseldijk 7.82 sec, Rob de Jager 8.07, Hoang Nguyen 8.43 sec.
Bij de jongens junioren A kwam de achterkleinzoon van Wim Peters, onze Olympische clubcorryfee, Lars Peters aan de start op de 60 meter. Hij liep 7.64 sec.
Bij de mannen kwam Jordy Visscher tot een sterke 7.23sec.  Even werd hij misleid door de falende finishklok die helaas een misleidende 7.06 liet zien. Dit schijn veroorzaakt te zijn geweest doordat de tijdwaarnemer op een handmatige manier een fout moesten omzeilen.
Collin Dunlop liet zich helaas door een overduidelijke valse start diskwalificeren.

Verspringen
Naast de genoemde Lena en Suzan zagen we gisteren junior B Simon Groot Wesseldijk naar 4.97 meter springen. Bij de vrouwen Brenda Oosterbosch 5.35 meter en bij de mannen liet de Utrechtse student Ingmar van der Lucht weer eens van zich horen door 6.16 meter te springen. Volgens zijn trainer Jan Plat was de net ongeldige 4e sprong tegen de 6.40 meter. Zulke verhalen kennen trouwens de meeste verspringers.

Kogelstoten
Lena Kater , MJA, kwam tot 10.89 meter en Eva Peters kwam tot 10.87 bij de vrouwen. In de zelfde groep kwam clubgenote Lisa Keuken tot 9.98 meter.
Master Frank Koopmans mocht in de snoepwinkel van het Nederlandse kogelstoten meedoen en kwam tot 12.33 meter in het kielzog van Patrick Cronie, Remco Goetheer, Pieter Braun, Ingmar Vos Sybren Blok en meer klinkende Nederlandse atletieknamen.

MILA groep
Op de 1500 meter wist geen van de jongens trainer Ben van Boven af te troeven. Ben kwam tot 4;21.68 bij de mannen en Junior A Stef Alkema volgde op enkele tellen met 4;25.10 gevolgd door Sander Kloosterziel met 4;27.97. Senior Lars van Surksum volgde met 4;28.35. Van de jongens Junioren B was Daan Veenhuizen de snelste met 4;52.75 met Bas de jong in 4;53.01 vlak achter zich. David Prins kwam tot 5;17.63 en Michiel Schouten deed 5;27.17 over de 1500 meter.

Op de 800 meter ging de in Groningen studerende Thomas van Laar hard van start  zonder zijn tijden van de afgelopen weken te verbeteren. 1;52.52 stond er na 800 meter op de klok.
Junioren B Tessa Kamps liep in een moedige race naar 2;43.43 op deze afstand.
Junior A Tim van Noord kwam tot 2;08.11.

Polshoog
De voormalige tienkamper Kevin Woldberg liet zien dat hij het polsstokspringen nog niet verleerd is; hij kwam tot 4.10 meter.


Bijlagen