Jordy Visscher snel in competitie promotie / degradatiewedstrijd

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 18 September 2016, 1339 keer bekeken

Zondag 18 september mocht de Zwolse mannenploeg aantreden in de promotie/degradatiewedstrijd voor de 1e en 2e divisie. Door terugtrekken van een ander team kwam er een plaats vrij om alsnog mee te strijden in het FBK stadion in Hengelo.
Een interessante wedstrijd omdat er ineens kansen waren om terug te strijden naar de eerste divisie. In deze wedstrijd wordt iedere prestatie niet omgerekend naar punten maar krijgt men punten op basis van plaats. Promotie en degradatie worden zo in een soms buitengewoon spannend duel uitgevochten.
De beste klasseringen werden behaald door Jordy Visser met 22,48 sec op de 200 meter en 11,45 sec op de 100 meter.
Niek ter Horst, ook van de sprintploeg van trainer Jan Plat, liep een mooie 50,43 sec op de 400 meter en Luuk Peters slaagde erin om ?de 110 meter horden op mannenhoogte in 16,04 sec te passeren.
Trainer Ronald Huethorst slaagde er zelfs in om bij het discuswerpen de maximale 15 punten te pakken met een hele sterke 40,63 meter! En zijn 13,19 meter bij het kogelsstoten mocht er ook zijn.
Geneeskundestudent Duco Furda slaagde er nog in om na bijzonder weinig training de 400 meter horden nog binnen de minuut af te leggen.
av PEC 1910 heeftt zich deze wedstrijd wel laten zien maar heeft nog duidelijk te weinig breedte bij de mannen om terug te promoveren naar de eerste divisie.

AvPEC feliciteert de vrouwenploeg van het Kampense Isala 96 met de promotie naar de eerste divisie!


Bijlagen